TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Kisdörgicsei templomrom

by - augusztus 14, 2014

 
Dörgicsénél három templomrom is található, az Alsódörgicsei, Felsődörgicsei, illetve a Kisdörgicsei. Az első kettőt nem sikerült megtalálni, pedig oda-vissza autózgattunk, valahogy mégse akadtunk a nyomukra. Hozzá kell tenni, hogy iszonyatosan szakadt az eső, mindenhol sár volt és körülbelül éjszakai sötétség, így a kocsiból nem akaródzott kiszállni, gyalog valószínűleg egyszerűbb lett volna.
Aztán nagy nehezen Kisdörgicse határában ráakadtunk a semmi közepén az egyikre. Az átázott földön néhányszor majdnem sikerült fenékre is ülni.



Facebook
Google+
Panoramio

Nagyjából itt is úgy jártunk, mint elég sok helyen, semmi tábla, jelzés, a szakadó eső miatt még ember se. Bár máshol, ha találtunk is embert, azt se tudta, miről érdeklődünk. 
Mindenesetre a Diófa utca végén - ami nem mond túl sokat, lévén, hogy a fő utat és az összes 3-4 utcát is annak hívják, tehát, hogy pontosítsak, a fő úttal párhuzamos utca végén -  leparkoltunk és a távolabb láttunk valamit néhány bála társaságában. 
Elcsúszkáltunk odáig, jól be is ázott a túracipőm, de azért csináltam pár képet. 
A romról több információ itt található.

A bálák és a rom. A rom mellett közvetlenül van egy tábla, de a faluban és a közelben semmi jelzés. GPS persze ilyet nem tud, a telefonon se nagyon működött a Google Maps (egy csomó helyen a semmi közepén, völgyekben amúgy se talál meg).





Az oltár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás