TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Rudolf-laktanya, Kecskemét

by - július 14, 2012


Az egykori huszárlaktanya szebb időket is látott épületei még mindig impozáns látványt nyújtanak, bár egy részét raktárnak használják, néhány épületben csövesek laktak.
A képek két alkalommal, 2011. március 6-án és 2012. július 14-én készültek.


Magánterület!
A terület körbe van kerítve, a déli és keleti részén be lehet látni (Jysk és McDonald's mögött valamint az Olimpia utcán), míg az északi és nyugati kőfallal van körülvéve. A főépület gyönyörű, a málló vakolattal, kitört ablakokkal, tárva-nyitva álló ajtóval és a nagy, fás-füves udvarral inkább kísértetkastélynak néz ki, mint laktanyának.

A laktanya története itt olvasható.







    






 

A hasonlóan bizalomgerjesztő legénységi épületek és a hatalmas, üres alakulótér úgy néznek ki, mintha valamilyen zombiapokalipszis díszletei lennének. A legészakibb tiszti épületet felújították, irodáknak használják. A nyugati nagyobb épületek raktárként funkcionálnak.




























Hajléktalanok is elő szoktak fordulni.
Az Izsáki útról a valamikor Nádbútor épülete és Jysk között elhaladva van egy fedetlen akna is, jó, ha az ember a lába elé néz. Ráadásul amikor az épületet fényképeztem, majdnem frászt kaptam, amikor egy enyhén rossz állapotban lévő hajléktalan bámult vissza rám bentről, akit először nem vettem észre (hiába voltak lyukak az épületen és ezer ágra sütött a nap, bent sötét volt).



A valamikori őrposztnál (térképen nem látszik, Jysk mögött tovább haladva a kerítés mentén délnyugat felé) be lehet menni a raktárakhoz, de nem próbálkoztunk és jó eséllyel ki is hajítják az embert.



Az uszoda és Sportcsarnok környékén utoljára egy őr cigarettázott és így is nagyon gyanúsan méregetett minket. A "hivatalos" bejárat (amit a cégek használnak) a Sport utca felől van.
Még egy érdekesség: a McDonald's mögött van egy játszótér is, a Space shuttle nevezetű műanyag játékon jól lehet nyáron tojást sütni. Egy kiselejtezett villamost is állt a játszótér mellett, ennek egy ideje nyoma veszett.


EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás