TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Lepkeház (Schmetterlinghaus), Bécs

by - december 05, 2015

A Lepkeházat az Adventi vásár mellé terveztük be programnak, nem mondom, hogy világrengető szenzáció, de személy szerint nekem sokkal nagyobb élmény volt mint az iszonyat drága giccsparádé. És még nem is kellett hozzá sokat gyalogolni.




Facebook
Google+

A Lepkeház ugyanabban az épületben van, mint a Pálmaház, de teljesen különálló. 6,5 euró a belépőjegy, ami nem olcsó, bár bécsi viszonylatban nem is vészes. Ami nem volt szimpatikus, hogy nincs ruhatár, csak néhány fogas, nem szívesen raktuk le a kabátokat. Az iszonyatos pára és meleg miatt viszont nem volt más választásunk (persze nem vitte el senki, de ott is rengeteg zsebes van).
Fényképezni is pont a pára miatt nagyon nehéz, folyamatosan törölgettem az objektív lencséjét. Ráadásul nem a legjobb időben mentünk, a téli időszakban van a  legkevesebb lepke, elég sok halódott a földön és erre-arra, viszont a keltetőkben volt néhány egészen friss példány. A bábokat és az éppen kikelt, kikelő lepkéket viszont érdekes volt látni.
Néhány helyen még gyümölcs is van kirakva, de azt se lepték el.  
Összességében az egész nem óriási, viszont gyönyörűen megcsinálták, tényleg olyan érzése van az embernek, mintha egy dzsungelben sétálna és közben körülötte röpködnek a lepkék.

Az a fránya pára...


Sok helyen művirág van, szegény lepkéket átverik.







A keltető.









Úgy látszik, hogy a szobrokat is szeretik.
















Túloldalt a Pálmaház.














Egy igazi hibiszkusz.





EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás