TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Kecskemét-Homokbánya, volt orosz laktanya, újra

by - szeptember 26, 2015


Kicsivel több, mint 1 év után mentünk vissza a volt laktanyába szétnézni (bejegyzés: itt). A hangulat mit sem változott, most még bónuszként szakadt az eső és kellemesen borús volt, sokszor került elő a zseblámpa.
Az épületek rohamos romlása viszont megdöbbentett minket.




Facebook
Google+

Ezek a szerencsétlen épületek állnak már egy ideje, de tavaly igazából egy olyan hely volt, ahova éppen csak be mertünk lépni, a többinél nem volt gond (jó, volt egy lyuk a padlón, lógott egy betontömb a mennyezetről, de alapvetően nem éreztük azt, hogy a fejünkre dől az egész vagy a teljes padló leszakad alattunk). 
Na ez most gyökeresen megváltozott. Mindenhol málladozó vakolat, potyogó téglák, szétázott falak. 
Viszont találtunk néhány freskót (nem tudom, hogy múltkor hogy maradt ki), az egyikhez közel se mertünk menni, mert a padló az épület fele szélességében leszakadt egy csíkban és a többit is talán az imádság tartotta.
A lakóépületekben végig a tetőn át az összes szinten vízesésként zuhogott az eső a wc/fürdőszoba mögötti csöveknél. Persze ahol szétverték a falat ott már a lakások maradványában is állt a víz. 
Néhány lakást pedig azóta is jobban szétvertek, amióta ott jártunk, az egyik szobában, ahova behordtak egy halom ajtót, egész komoly klubhelyiséget alakítottak ki valakik.































































































































































































































EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás