TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Tapolcai-tavasbarlang és Malom-tó

by - augusztus 14, 2014

 
Még általános iskolában osztálykiránduláson látogattuk meg először a tavasbarlangot, de a durva víziszonyomnak köszönhetően inkább kihagytam. Annyi emlékem maradt Tapolcáról, hogy nagyon szép és hangulatos.
Aztán az utóbbi 1 évben sikerült leküzdenem a víziszonyt és mivel úgyis a Balatonnál jártunk, egyértelmű volt, hogy csónakázunk egyet.




Facebook
Google+
Panoramio

Anno meglepő volt számomra, hogy egy sima épület a bejárat a település közepén, valahogy a barlangokról nekem mindig a hegyek és üregek jutottak eszembe. Persze ez az értékéből nem von le semmit. A barlang hangulatos, a víz sem mély (sőt, inkább az szokott gondot okozni, hogy alacsony a vízszint) és kristálytiszta. Néhol le kell hajolni a csónakban és ha sok látogató van, egy-két szűkebb részen tumultus alakulhat ki, de láthatóan mindenki nagyon élvezte. Ár-érték arányban szerintem megéri. A Tavasbarlang hivatalos honlapja: www.tavasbarlang.hu
Azt sajnáltam csak, hogy nagyon hamar a végére értünk.
Egyébként mázlink volt, hogy elég korán sikerült megérkezni,  akkor alig volt látogató, viszont kifelé menet iszonyat hosszú sor állt.
Utána még sétáltunk egyet a Malom-tónál, aminek a vize a Tavasbarlangból ered és láttunk néhány óriásira nőtt aranyhalat is. Gyönyörű mediterrán hangulata van a környéknek, kis utcák, színes épületek, hangulatos éttermek, virágok és nagyon zöld fáj, bokrok mindenhol. Közben sikerült megáznunk is, de nem bántuk.




Látogatókra várva.








A kristálytiszta víz.


Száguldunk.


















Kinőtt a fa az erkélyen.


Malom-tó, szökőkúttal és óriás aranyhallal.







Háttérben a Nagyboldogasszony templom és zárda.

Hidak, tavirózsák és bár a képen nem látszanak, kacsák és további aranyhalak. És eső.







EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás