TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Erdély #4 - Szent Anna-tó

by - május 02, 2017

A Szent Anna-tó egy vulkáni kráterben alakult ki, egy kis kápolna is áll a parttól nem messze.
Persze van egy legenda is a kialakulásáról: két kevély és irigy testvér élt két várban két hegyen egymással szemben, az egyikőjükhöz érkezett egy úr gyönyörű 6 lovas hintóval. A vár ura szerette volna megvenni a hintót, de nem volt eladó, ezért cselhez folyamodott és kockán elnyerte.



Facebook 

Másnap elindult a testvéréhez, aki megfogadta, hogy még pompásabb hintót szerez, nem is hat, de 12 lóval. Végül a várba parancsolta a környék legszebb lányait, kiválasztotta Annát, aki a legszebb volt és még 11 másik lányt, s őket fogta a hintó elé. Persze a hintó nehéz volt, nem tudták húzni, ezért az úr ostorával rávágott Annára, majd még egyszer, aki el is átkozta az urat. Az átok gyorsan teljesült, az egész vár mindenestül a föld alá süllyedt, a lányok hattyúkká váltak, kiúsztak a partra és hazamentek a falujukba, kivéve Annát, aki ott maradt és kápolnát épített a tó partján, ott is maradt élete végéig.
Úgy döntöttünk, hogy csónakázunk egyet... nem is volt probléma, szépen bemásztunk eleveztünk a tó közepéig, aztán amikor visszafelé kellett volna már haladni, rájöttünk, hogy igazából egyikőnk se tud evezni, még csónakban se nagyon ültünk. Szóval némi fetrengős röhögés kíséretében és a sokadik körbe-körbe forgás után csak sikerült kievickélni, a csónakos srác nem tudom, mennyit gyakorolhatta, hogy ilyen faarccal képes legyen segíteni kimászni, de úgy el tudtuk képzelni, mit gondolt. Így a tavat már nem sétáltuk körbe, de a kápolnát még megnéztük.
A környéken medvék is szép számmal elő szoktak fordulni, mi megúsztuk őket.








Szent Anna-tó.





Napozó gyík.



Judit és Péter.










Szent Anna-kápolna.















EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás