TÚRA

URBEX

TEMETŐ

TEMPLOM

KASTÉLY / VÁR

ARBORÉTUM / FÜVÉSZKERT

Elhagyott tanyák az Alföldön #2

by - május 18, 2020

Alföldi mászkálásaink során futottunk bele újabb elhagyott tanyákba, az egyiket az útról vettük észre. Ennek csak néhány fala maradt meg, a közelében néhány épületnek csak az alapja, viszont innen megláttunk még egy tanyát, amit takart a sűrű növényzet. Elég jó állapotúnak tűnt, nem voltunk benne biztosak, hogy lakatlan, ráadásul volt benne valami kísérteties. Nehezen vettük rá magunkat, hogy megnézzük, végül csak győzött a kíváncsiság.

Google

Következzenek a képek az első, már igencsak romos tanyáról. Itt valószínűleg állatokat tartottak. Az egyik épület, aminek csak az alapja maradt meg, mintha leégett volna.















Furcsa ez a sok szétesett betondarab, ráadásul mintha égésnyomok is lennének rajta. És az épület többi részének semmi nyoma. Viszont ha leégett, nem történhetett olyan régen.





A másik, takarásban lévő tanya, ami ebből a szögből még egészen egyben volt, mégis volt egy horrorisztikus hangulata.





Ahogy közelebb értünk, akkor láttuk, hogy valószínűleg valaki elkezdte felújítani, de nem végzett (még) vele.




A wc már legalább kész és jó állapotban van (bár igencsak pottyantós megoldásnak tűnik).





Belülről már egészen barátságosnak tűnt.






Ezeket a sárga szalagokat nem tudtuk hova tenni, általában a lezárt területeket szokták ilyennel körbe keríteni.

















 
Azt nem tudjuk, miért maradt ilyen állapotban a tanya, nem találtunk semmilyen "ijesztő" dolgot, mégis volt egy baljóslatú hangulata. A felújítás előtti állapota lehet, hogy egészen jó volt, viszont furcsa, hogy félbe maradt az egész (és az sem egyértelmű, hogy mennyi ideje állhat így). Ez is egy olyan történet, amit már nem fogunk megtudni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

0 Hozzászólás