Pilismaróti hajótemető télen

Az egész szilveszteri kirándulás úgy kezdődött, hogy eredetileg a Mátrába mentünk volna barátnőmmel, de mivel tömegközlekedéssel az életünket eluntuk volna, így maradt a Dunakanyar, ha már lassan úgy járok oda, mintha hazamennék. Persze az utolsó pillanatban (2 héttel az indulás előtt) szállást találni csöppet se volt egyszerű, ami a Visegrád-Dömös térségben van és gyalog is megközelíthető. Valószínűleg az utolsó szállást sikerült Pilismaróton megcsípni az üdülőövezetben, úgy kb. 1 kilométernyire a hajótemetőtől. Nincsenek véletlenek, ugyebár.Facebook
Google+

Érkezés után nagyjából lepakoltunk, aztán neki is indultunk jól beöltözve, 11 után valahogy. Úgy terveztük, hogy megnézzük a hajótemetőt, aztán átsétálunk Dömösre, talán a Rám-szakadékig elmegyünk (következő poszt). 
Utoljára 2015. április 17-én jártam a (többé-kevésbé) roncsoknál (itt olvasható), azóta a helyzet változatlan. Legalábbis nem vettem észre túl sok mindent, leszámítva, hogy most kissé zord volt az idő a napsütés ellenére, ami kimondottan jót tett a hajótemető hangulatának. Az őröket éppen egy bácsi látogatta meg, aki a csónakkal próbált kievickélni, a többiek persze cukkolták, hogy milyen fürge lett, ahogy meglátott két nőt is a parton, mi meg persze jót vigyorogtunk. Egyébként lényegesen barátságosabbak voltak, mint múltkor, az se zavarta őket, hogy fényképezünk. 
Közben a déli harangszó is itt ért minket.

Jó tudni, hogy itt húzódik a Limes...

A fák közül kibukkanva a szokásos látvány fogad, csak kicsit kevesebb a zöld és fagyos a hangulat.

Jobbra az őrök és a vendégük. Nagyon jó fejek voltak.Vasak mindenhol.

Ez már régóta piszkálta a fantáziámat, ha már ilyen közel van a parthoz.

Szép kis vasmacska.

A tél kimondottan jól áll a roncsoknak.Szabad szemmel nem is láttuk, hogy mi van az öböl túlsó végében, de hajóknak tűnnek (hogy működnek-e vagy csak rozsdásodó vasak, nem tudom).Hideg volt. Nem kicsit.A tél szépségei.

Az öböl.Valamilyen maradványok, lehet, hogy egy szétdarabolt hajóból.


Anikó bőszen fotóz. Én meg őt.

Egyéb vasak.


Zúzmarás homok.


Pózolj ronccsal.Közelebbről is szemügyre vettük a parthoz közeli vasat.Kukucs.Fellopakodtam a roncs hátsó részére, bár a dőlésszög miatt csak óvatosan, nem akartam a jeges vízben végezni.

Roncs belülről.

Anikó is követte példámat (ha én túléltem, baj nem lehet).
Szép kilátás.

Anikó pózol.A hajótemető mellett, csak hogy stílusos legyen.

Megjegyzések